Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne miniserniczki na zimno z musem truskawkowym są znakomitym słodyczem na eleganckie gardenparty :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
W blenderze umieszczamy 2 łyżki cukru oraz ziarenka z laski wanilii (rozkrawamy ją na pół i przeciągając nożem „zgarniamy” ziarenka. Miksujemy na puder. Dodajemy jogurt oraz twaróg i miksujemy na gładką masę. W 4 łyżkach wrzątku rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Dodajemy do masy i ponownie miksujemy. Dodajemy kandyzowane skórki owocowe i bardzo krótko miksujemy tak, aby wszystkie składniki wymieszały się. Przelewamy masę do kubeczków, zostawiając odrobinę miejsca na mus. Wstawiamy do lodówki, aby serniczki stężały. Truskawki miksujemy. Do odrobiny gorącej wody dodajemy małą łyżeczkę żelatyny i rozpuszczamy. Dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dokładnie mieszamy. Galaretko - mus wylewamy na stężałe sereczniki i odstawiamy do zastygnięcia. Bon apetit!