Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne miniserniczki na zimno z musem truskawkowym są znakomitym słodyczem na eleganckie gardenparty :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
W blenderze umieszczamy 2 łyżki cukru oraz ziarenka z laski wanilii (rozkrawamy ją na pół i przeciągając nożem „zgarniamy” ziarenka. Miksujemy na puder. Dodajemy jogurt oraz twaróg i miksujemy na gładką masę. W 4 łyżkach wrzątku rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Dodajemy do masy i ponownie miksujemy. Dodajemy kandyzowane skórki owocowe i bardzo krótko miksujemy tak, aby wszystkie składniki wymieszały się. Przelewamy masę do kubeczków, zostawiając odrobinę miejsca na mus. Wstawiamy do lodówki, aby serniczki stężały. Truskawki miksujemy. Do odrobiny gorącej wody dodajemy małą łyżeczkę żelatyny i rozpuszczamy. Dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dokładnie mieszamy. Galaretko - mus wylewamy na stężałe sereczniki i odstawiamy do zastygnięcia. Bon apetit!