Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Jabłka obierz,pokrój w kostkę,przełóż do miski. Dodaj cynamon oraz brązowy cukier, wymieszaj. Ciasto rozwiń,wykrój krążki dużą szklanką lub kubkiem. Brzegi posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Na środek nałóż jabłka,przykryj drugim krążkiem. Zlep przy pomocy widelca,następnie natnij wierzch na krzyż. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180°C 25 minut. Polej lukrem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień