Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minitorcik nadziewany malinami i jagodami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 655
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 655
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem ze szczyptą soli oraz łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj cukier kryształ i opakowanie cukru waniliowego.
Sypkie wymieszaj. Osobno połącz 3/4 szklanki kremówki oraz rozkłócone jajka. Wlej do suchych składników. Całość zmiksuj starannie na gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż pergaminem. Wlej przygotowane ciasto.
Owoce opłucz, osusz na sicie, pozbaw szypułek. Odmierz po 12,5 dag malin oraz jagód. Rozsyp na cieście. Część owoców delikatnie powciskaj.
Tortownicę wstaw do piekarnika. Piecz 50- 55 minut w 180 st. 4Ciasto wystudź. Serek zmiksuj z resztą kremówki i 2-3 łyżkami cukru pudru. Rozsmaruj na cieście. Rozłóż resztę owoców (truskawki pokrój w plasterki).
Minitorcik udekoruj pokrojonymi żelkami (lub piankami) oraz płatkami migdałów.
czas ok. 70 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety