Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z truskawkami i kruszonką to klasyka wśród ciast z owocami. Ta wersja została nieco zmieniona i do ciasta dodałam miodu, było pyszne. Polecam.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7698
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 65
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3759
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1315
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7698
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 65
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3759
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1315
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Kruszonka Do miski wsypać przesianą mąkę i cukier, wlać rozpuszczone gorące masło, mieszać, do powstania kruszonki.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i sodą, dokładnie posiekać z tłuszczem. Następnie dodać miód, żółtka, cukier waniliowy i zarobić ciasto
Rozwałkować i włożyć do wyłożonej pergaminem brytfanny o wymiarach22/37 cm. Wierzch ciasta posypać pokruszonymi herbatnikami, ułożyć truskawki i posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 min