Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z truskawkami i kruszonką to klasyka wśród ciast z owocami. Ta wersja została nieco zmieniona i do ciasta dodałam miodu, było pyszne. Polecam.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20678
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25904
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20678
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25904
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Kruszonka Do miski wsypać przesianą mąkę i cukier, wlać rozpuszczone gorące masło, mieszać, do powstania kruszonki.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i sodą, dokładnie posiekać z tłuszczem. Następnie dodać miód, żółtka, cukier waniliowy i zarobić ciasto
Rozwałkować i włożyć do wyłożonej pergaminem brytfanny o wymiarach22/37 cm. Wierzch ciasta posypać pokruszonymi herbatnikami, ułożyć truskawki i posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 min