Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam miodowce, to ciasta które od zawsze kojarzyły mi się ze Świętami Bożego Narodzenia. Pyszne kruche placki w połączeniu z masą jabłkową zadowolą każdego!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2779
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2779
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Składniki na placki miodowe dokładnie połącz ze sobą. Zagnieć elastyczne ciasto. Podziel na dwie równe części. Każdą część wyłóż na blaszkę (25x36cm) i piecz w 195 stopniach C przez ok. 15-20 minut. Jabłka obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Wodę zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj jabłka. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. Dodaj kaszę manną i masło. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Dodaj galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Wymieszaj. Wyłóż na jeden z upieczonych placków. Mleko zagotuj. Dodaj cukier, kaszę i wiórki kokosowe. Chwilę gotuj. Masło ucieraj mikserem, stopniowo dodawaj zimną masę kokosową. Wyłóż na jabłkową masę. Przykryj drugim plackiem. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Polej wierzch ciasta. Ozdób wiórkami kokosowymi.