Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt i masa z dużą ilością mleka, pycha!!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1054
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1054
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 108
Składniki
Ciasto: Białka ubić osobno. Stopniowo dodać cukier (wraz z cukrem waniliowym) Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując na puszystą masę. Mąkę, budyń czekoladowy i proszek do pieczenia przesiać i dodawać po trochu do ciasta. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Piec 30min. w temp. 160" * Wymiary blaszki standardowe Ciasto wystudzić i przeciąć na pół...
Masa: 500ml. mleka gotujemy z białą czekoladą. Pozostałe 100ml. mleka mieszamy z cukrem i mąką. Całość gotujemy do zgęstnienia masy. Odstawić do wystudzenia!! Miękką Kasię utrzeć z 2-3 łyżkami cukru pudru, dodawać stopniowo "masę budyniową" cały czas miksując. Kremem smarujemy jeden blat biszkoptu, przykrywamy kolejnym. Na koniec zrobić polewę czekoladową, jednak ja tym razem tylko posypałam cukrem pudrem :)