Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt i masa z dużą ilością mleka, pycha!!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3807
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3807
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Składniki
Ciasto: Białka ubić osobno. Stopniowo dodać cukier (wraz z cukrem waniliowym) Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując na puszystą masę. Mąkę, budyń czekoladowy i proszek do pieczenia przesiać i dodawać po trochu do ciasta. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Piec 30min. w temp. 160" * Wymiary blaszki standardowe Ciasto wystudzić i przeciąć na pół...
Masa: 500ml. mleka gotujemy z białą czekoladą. Pozostałe 100ml. mleka mieszamy z cukrem i mąką. Całość gotujemy do zgęstnienia masy. Odstawić do wystudzenia!! Miękką Kasię utrzeć z 2-3 łyżkami cukru pudru, dodawać stopniowo "masę budyniową" cały czas miksując. Kremem smarujemy jeden blat biszkoptu, przykrywamy kolejnym. Na koniec zrobić polewę czekoladową, jednak ja tym razem tylko posypałam cukrem pudrem :)