Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla dużych i małych. Szybki i prosty w wykonaniu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Stopniowo na przemian dodajemy mleko w proszku oraz wystudzone mleko.
Blaszkę 25x30 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Spód wykładamy herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Pierwszą wykładamy na herbatniki, układamy kolejną warstwę ciastek, drugą część masy i znów warstwę herbatników.
Do rondelka wkładamy masło i cukier, roztapiamy. Dodajemy kakao oraz mleko, dokładnie mieszamy (w przypadku kiedy z polewy rozdzielałaby się nam warstwa tłuszczu dodajemy nieco więcej mleka). Polewę lekko studzimy. Polewamy nią wierzch ciasta. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.