Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczne krówki"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
wrzucam do garnka. Podgrzewam na małym ogniu, cały czas mieszając (ok. 60 min), aż płyn odparuje i masa zgęstnieje. Trzeba bardzo uważać, bo masa łatwo się przypala.
Przelewam ją do wysmarowanej masłem foremki (używam keksówki silikonowej). Zostawiam do zastygnięcia. Następnie wyjmuję masę z formy i kroję w małe prostokąty.
70 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 10 gr • Przepis na 30-40 sztuk
Kasia Sycik z KoninaŹródło: Kobieta i życie