Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczne krówki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
wrzucam do garnka. Podgrzewam na małym ogniu, cały czas mieszając (ok. 60 min), aż płyn odparuje i masa zgęstnieje. Trzeba bardzo uważać, bo masa łatwo się przypala.
Przelewam ją do wysmarowanej masłem foremki (używam keksówki silikonowej). Zostawiam do zastygnięcia. Następnie wyjmuję masę z formy i kroję w małe prostokąty.
70 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 10 gr • Przepis na 30-40 sztuk
Kasia Sycik z KoninaŹródło: Kobieta i życie