Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno cytrynowa babka. Z podanego przepisu wychodzi jedna duża babka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2068
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 76
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2068
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 76
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło, przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Miksujemy na małych obronach. Na końcu dodajemy skórkę startą z jednej cytryny oraz sok z cytryny. Formę smarujemy olejem. Przekładamy masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!