Do góry

Desery Przepis na:

Mocno cytrynowa babka.

Mocno cytrynowa babka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1423 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 357

Mocno cytrynowa babka. Z podanego przepisu wychodzi jedna duża babka.

Składniki

  • mąka pszenna Typ 450 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier 1 szklanka (250 ml)
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • jajka kurze 4 szt. (duże)
  • mleko 200 ml
  • masło 20 dag
  • starta skórka z 2 cytryn
  • sok z 2 cytryn
  • cukier puder
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło, przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Miksujemy na małych obronach. Na końcu dodajemy skórkę startą z jednej cytryny oraz sok z cytryny. Formę smarujemy olejem. Przekładamy masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń