Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno cytrynowa babka. Z podanego przepisu wychodzi jedna duża babka.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło, przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Miksujemy na małych obronach. Na końcu dodajemy skórkę startą z jednej cytryny oraz sok z cytryny. Formę smarujemy olejem. Przekładamy masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!