Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciemna i mocno kakaowa babka. Na dodatek bardzo łatwa, bez konieczności użycia miksera.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 136
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 136
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Składniki
Formę na babkę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C ustawienie góra dół. Wstawiamy też naszą formę, żeby się nagrzała. Wodę gotujemy. Sypkie składniki przesiewamy, dodajemy mokre oprócz wody. Mieszamy dokładnie za pomocą trzepaczki lub łyżki. Wodę wlewamy do szklanki i cienkim strumieniem dodajemy do ciasta i ciągle mieszamy, zrobi się rzadkie, ale tak ma być. Ostrożnie wyciągamy nagrzaną formę z piekarnika i wlewamy nasze ciasto. Pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka. Upieczoną babkę oddzielamy od formy nożem i rzucamy na podłogę z wysokości ok. 20 cm. Wykładamy na talerz do przestudzenia :) Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy np. białą czekoladą.
Smacznego :)