Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuje domową szarlotkę…wszyscy ją znamy…tradycyjna, z dużą ilością jabłek /ja do mojej użyłam domowy mus jabłkowy -...zwyczajna, ale zawsze pyszna
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1057
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4107
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1057
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4107
Składniki
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy. Dodać masło i margarynę oraz żółtka. Zagnieść ciasto. Część ciasta odciąć na kruszonkę. Włożyć do lodówki na ok 30 min.
W tym czasie przygotować jabłka. Smażymy je aż powstanie mus, dodajemy cukier do smaku, wg. uznania. Ciasto wkładamy na wysmarowaną formę /ja zawsze ugniatam palcami/, następnie mus jabłkowy a na wierzch ścieramy na grubym oczku drugą połowę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 min / zależy od naszego piekarnika/. Smacznego…