Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na dozę pysznego szaleństwa, które z poranną kawą pozwoli zacząć dzień z przytupem: serduszka z ciasta francuskiego z obłędnie słodką Nutellą i lekko cierpkimi wiśniami. To, co, już wiecie, z kim podzielicie się swoimi sercami?
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 800
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 800
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Składniki
Wiśnie, jeśli użyjecie mrożonych, dzień wcześniej wyciągnąć do rozmrożenia, osączyć na sitku z nadmiaru soku; jeśli z kompotu - także zostawić do ocieknięcia. Foremką do ciastek w kształcie serca (wielkości 7 - 10 cm) wycinać ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym po środku umieścić 1 łyżeczkę Nutelli i 2 wiśnie.
Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza 17 - 20 minut.
Po lekkim przestygnięciu posypać przesianym cukrem pudrem. Smacznego !