Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na dozę pysznego szaleństwa, które z poranną kawą pozwoli zacząć dzień z przytupem: serduszka z ciasta francuskiego z obłędnie słodką Nutellą i lekko cierpkimi wiśniami. To, co, już wiecie, z kim podzielicie się swoimi sercami?
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Wiśnie, jeśli użyjecie mrożonych, dzień wcześniej wyciągnąć do rozmrożenia, osączyć na sitku z nadmiaru soku; jeśli z kompotu - także zostawić do ocieknięcia. Foremką do ciastek w kształcie serca (wielkości 7 - 10 cm) wycinać ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym po środku umieścić 1 łyżeczkę Nutelli i 2 wiśnie.
Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza 17 - 20 minut.
Po lekkim przestygnięciu posypać przesianym cukrem pudrem. Smacznego !