Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oczywiście klasyczny włoski deser. Raczej mój pomysł na tiramisu. Zapewniam, że bardzo smaczny.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć dwa razy folią spożywczą. Galaretkę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej, przegotowanej wody. Gdy wystygnie dać do lodówki. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Następnie zmiksować blenderem z jogurtem na jednolita masę. Dać do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć połączyć ją z masą jogurtowo-twarogową, dodając aromat cytrynowy. Aby krem zgęstniał dać go jeszcze na 2-3 minuty do lodówki.
Biszkopty zanurzać w espresso i układać w foremce. Przestrzenie między ciastkami uzupełnić cząstkami biszkoptów. Wyłożyć połowę kremu. Posypać kakao. Następnie wyłożyć połowę jeżyn. Następna warstwa to znów biszkopty zanurzone w espresso, krem, kakao i na wierzch jeżyny. Deser dać na całą noc do lodówki.