Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Mrówki" w tym cieście to oczywiście czekoladowa posypka. Zawiera alkohol, niekoniecznie dla dzieci.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 168
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3815
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 168
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3815
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy, potem kolejno wbijać jajka.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z ajerkoniakiem. Na koniec dodać rum i posypkę. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 60-70 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Kuwerturę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Polać ostudzone ciasto. Posypać posypką czekoladową. Smacznego :)