Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Mrówki" w tym cieście to oczywiście czekoladowa posypka. Zawiera alkohol, niekoniecznie dla dzieci.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy, potem kolejno wbijać jajka.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z ajerkoniakiem. Na koniec dodać rum i posypkę. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 60-70 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Kuwerturę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Polać ostudzone ciasto. Posypać posypką czekoladową. Smacznego :)