Do góry

Desery Przepis na:

Mrówkowiec

Przepis dnia 2016-11-15
Mrówkowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 728

Dodano:

Odsłon: 2814

Pyszne ciasto wyczarowane zaledwie z kilku składników. Dodatek maku sprawia, że idealnie pasuje na świąteczny stół.

Składniki

  • 250 g masła
  • 6 jaj
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki maku
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olejek migdałowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mrówkowiec

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    1.Masło ucierać do białości z cukrem.
    2. Dodawać kolejno po jednym jaju i małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
    3.Pod koniec ucierania dodać suchy mak.
    4.Ciasto piec w temp.180°C około godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń