Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Historia tego deseru jest dość zabawna. Miała to być miska czekoladowa z galaretką i owocami. Lecz niestety skleroza nie boli i deser za długo przeleżał w zamrażalce. Lecz okazało się, że dobrze deserowi zrobiło dłuższe zamrożenie. Smakowało na prawdę świetnie
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
1. Garnek odwracamy dnem do góry. Dno i boki pokrywamy folią spożywczą. 2. Mleczną czekoladę rozpuszczamy,odstawiamy. Gdy zacznie gęstnieć powoli wylewamy ją na odwrócony garnek z folią. Gdy pokryjemy już całe dno i boki delikatnie chowamy garnek w zamrażalce na 2 godziny 3. Białą czekoladę rozpuszczamy, odstawiamy. Gdy zacznie tężeć wylewamy ją powoli na boki kręcąc garnkiem na mleczną czekoladę. Najlepiej robić to w zamrażalce, wtedy czekolada od razu zastyga. Odstawiamy do zmarażalki na kolejne 2 godziny
4. Wyjmujemy garnek, delikatnie cienkim nożem podważamy folią z czekoladą, uważając by nie popękała. Odwracamy garnek dnem do dołu i delikatnie nim „czepiemy” by folia z czekoladą się z niego ześlizgnęła. 5. Gdy mska zejdzie już z garnka, delikatnie ściągamy z czekolady folię spożywczą 6. Truskawki myjemy, osuszmay pozbywamy się szypułek. Kroimy na 4. Banana obieramy i kroimy w plastry
7. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku 8. Stężałą galaretkę agrestową kroimy w kostkę i wraz z owocami wrzucamy do czekoladowej miski 9. Chłodną jeszcze neistężałą galaretkę cytrynową wlewamy powoli do miski z owocami. Wstawiamy do zamrażalki na 2 godz 10. Wyjmujemy 5-10min przed podaniem