Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka mrożonych owoców sprawi, że mamy w bardzo prosty i szybki sposób zdrowe lody. Warto, dlatego mieć zawsze zmrożone banany gdyż one są praktycznie bazą do wszystkich deserów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Banany kroimy na talarki, wkładamy do woreczka i mrozimy około 2 h lub dłużej w zależności od ilości. Gdy mamy już zmrożone banany wkładamy je do blendera razem z mrożonymi malinami (możemy zamrozić świeże), wydrążoną pitają. Miksujemy wszystko razem.
Następnie dolewamy mleko kokosowe (dobrze jest je schłodzić).
Deser podajemy od razu po zmiksowaniu, gdyż się bardzo szybko topi. Dekorujemy go ulubionymi dodatkami.