Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka mrożonych owoców sprawi, że mamy w bardzo prosty i szybki sposób zdrowe lody. Warto, dlatego mieć zawsze zmrożone banany gdyż one są praktycznie bazą do wszystkich deserów.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Składniki
Banany kroimy na talarki, wkładamy do woreczka i mrozimy około 2 h lub dłużej w zależności od ilości. Gdy mamy już zmrożone banany wkładamy je do blendera razem z mrożonymi malinami (możemy zamrozić świeże), wydrążoną pitają. Miksujemy wszystko razem.
Następnie dolewamy mleko kokosowe (dobrze jest je schłodzić).
Deser podajemy od razu po zmiksowaniu, gdyż się bardzo szybko topi. Dekorujemy go ulubionymi dodatkami.