Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka mrożonych owoców sprawi, że mamy w bardzo prosty i szybki sposób zdrowe lody. Warto, dlatego mieć zawsze zmrożone banany gdyż one są praktycznie bazą do wszystkich deserów.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 183
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 183
Składniki
Banany kroimy na talarki, wkładamy do woreczka i mrozimy około 2 h lub dłużej w zależności od ilości. Gdy mamy już zmrożone banany wkładamy je do blendera razem z mrożonymi malinami (możemy zamrozić świeże), wydrążoną pitają. Miksujemy wszystko razem.
Następnie dolewamy mleko kokosowe (dobrze jest je schłodzić).
Deser podajemy od razu po zmiksowaniu, gdyż się bardzo szybko topi. Dekorujemy go ulubionymi dodatkami.