Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie muffinki, idealne do kawy, lub herbaty. Szybkie i proste w przygotowaniu. Nie trzeba używać miksera, wystarczy składniki wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Takie muffinki to świetny sposób na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów, są naprawdę przepyszne, spróbujcie koniecznie. Z podanych składników zrobiłam 12 muffinek.
Forma do muffinek, papilotki
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Składniki
Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem. Masło roztopić. Banany przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (moje banany po obraniu ważyły 310 g.) Dodać jajko i cukier wymieszać łyżką, lub trzepaczką, następnie wlać roztopione i przestudzone masło. Ponownie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać żeby składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami.
Wierzch muffinek posypać czekoladą.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy muffinki są upieczone.