Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie muffinki, idealne do kawy, lub herbaty. Szybkie i proste w przygotowaniu. Nie trzeba używać miksera, wystarczy składniki wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Takie muffinki to świetny sposób na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów, są naprawdę przepyszne, spróbujcie koniecznie. Z podanych składników zrobiłam 12 muffinek.
Forma do muffinek, papilotki
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 224
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 224
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem. Masło roztopić. Banany przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (moje banany po obraniu ważyły 310 g.) Dodać jajko i cukier wymieszać łyżką, lub trzepaczką, następnie wlać roztopione i przestudzone masło. Ponownie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać żeby składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami.
Wierzch muffinek posypać czekoladą.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy muffinki są upieczone.