Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki mocno bananowe dwukolorowe. Takie babeczki znikają jeszcze ciepłe Mięciutkie i puszyste.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy banany oraz cukier. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, mleko w proszku i mąkę. Wszystko mieszamy łyżką rózgową lub mikserem, do połączenia się składników. Na koniec wlewamy śmietanę 30 % oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie wykładamy łyżkę ciemnego ciasta, łyżkę jasnego ciasta, kostkę czekolady i ponownie po łyżce jasnej i ciemnej masy. Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone możemy udekorować w dowolny sposób lub po prostu posypać cukrem pudrem.