Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki mocno bananowe dwukolorowe. Takie babeczki znikają jeszcze ciepłe Mięciutkie i puszyste.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 249
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 641
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 249
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 641
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy banany oraz cukier. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, mleko w proszku i mąkę. Wszystko mieszamy łyżką rózgową lub mikserem, do połączenia się składników. Na koniec wlewamy śmietanę 30 % oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie wykładamy łyżkę ciemnego ciasta, łyżkę jasnego ciasta, kostkę czekolady i ponownie po łyżce jasnej i ciemnej masy. Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone możemy udekorować w dowolny sposób lub po prostu posypać cukrem pudrem.