Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki mocno bananowe dwukolorowe. Takie babeczki znikają jeszcze ciepłe Mięciutkie i puszyste.
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2138
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 102
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 384
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2138
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 102
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 384
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy banany oraz cukier. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, mleko w proszku i mąkę. Wszystko mieszamy łyżką rózgową lub mikserem, do połączenia się składników. Na koniec wlewamy śmietanę 30 % oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie wykładamy łyżkę ciemnego ciasta, łyżkę jasnego ciasta, kostkę czekolady i ponownie po łyżce jasnej i ciemnej masy. Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone możemy udekorować w dowolny sposób lub po prostu posypać cukrem pudrem.