Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekkie i wilgotne muffinki które przygotujemy w prosty i szybki sposób.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Do miski wkładamy banany i widelcem rozbijamy je na puree. Dodajemy jajka. Roztopione przestudzone masło, extrakt waniliowy, cukier, mleko oraz szczypte soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Przesypujemy do masy mąkę, proszek do pieczenia. W soku cytrynowym rozpuszczamy sodę i od razu dodajemy do ciasta. Całość mieszamy. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i do połowy wysokości uzupełniamy je ciastem następnie posypujemy czekoladą. Pieczemy w temperaturze 195 stopni przez 20 minut.