Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekkie i wilgotne muffinki które przygotujemy w prosty i szybki sposób.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3522
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4301
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74360
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3522
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4301
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74360
Składniki
Do miski wkładamy banany i widelcem rozbijamy je na puree. Dodajemy jajka. Roztopione przestudzone masło, extrakt waniliowy, cukier, mleko oraz szczypte soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Przesypujemy do masy mąkę, proszek do pieczenia. W soku cytrynowym rozpuszczamy sodę i od razu dodajemy do ciasta. Całość mieszamy. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i do połowy wysokości uzupełniamy je ciastem następnie posypujemy czekoladą. Pieczemy w temperaturze 195 stopni przez 20 minut.