Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są bardzo smaczne, bananowe z wyczuwalnym smakiem gorzkiej czekolady. Zapach podczas pieczenia wydobywał się niesamowity.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 30
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 193
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 375
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 30
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 193
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 375
Składniki
W miseczce kroimy banana i dodajemy łyżeczkę soku z cytryny, widelcem miażdżymy na puree. Do kolejnej miseczki dodajemy jajka oraz cukier i miksujemy na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy ekstrakt i puree z banana, ponownie miksujemy. Mąkę połączoną razem z proszkiem oraz solą dodajemy stopniowo do wcześniej przygotowanej masy. Na koniec dodajemy roztopione masło, miksując do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i przelewamy do ¾ wysokości. Dodajemy na wierzch każdej muffinki po kleksie z gorzkiej czekolady, patyczkiem lub wykałaczką lekko rozprowadzamy tworząc zakrętasy oraz po plasterku banana. Pieczemy w temp. 180 C przez 25-30 min. do ze złocenia wierzchu. Smacznego. ILOŚĆ: ok. 12 muffinek