Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne babeczki bananowo - marchewkowe wypełnione suszonymi owocami. Świetnie sprawdzają się jako słodka i zdrowa przekąska do popołudniowej kawki :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z marchewką. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, aromat migdałowy i miksujemy. Do dużej miski dodajemy mąkę, cynamon, kurkumę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, rodzynki, morwę białą, żurawinę i pokrojone śliwki kalifornijskie. Wszystkie suche składniki mieszamy, a następnie dodajemy do nich jajka z cukrem i olejem oraz banany z marchewką. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto wlewamy do foremek do pieczenia babeczek.
Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 40 minut*. * Muffinki warto obserwować i sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone. Gotowe muffinki posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego! :)