Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne babeczki bananowo - marchewkowe wypełnione suszonymi owocami. Świetnie sprawdzają się jako słodka i zdrowa przekąska do popołudniowej kawki :)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Składniki
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z marchewką. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, aromat migdałowy i miksujemy. Do dużej miski dodajemy mąkę, cynamon, kurkumę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, rodzynki, morwę białą, żurawinę i pokrojone śliwki kalifornijskie. Wszystkie suche składniki mieszamy, a następnie dodajemy do nich jajka z cukrem i olejem oraz banany z marchewką. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto wlewamy do foremek do pieczenia babeczek.
Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 40 minut*. * Muffinki warto obserwować i sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone. Gotowe muffinki posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego! :)