Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do kawy czy herbaty w jesienny wieczór
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 22
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 352
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 380
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 449
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 161
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 22
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 352
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 380
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 449
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 161
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek do pieczenia, opcjonalnie cynamon wymieszać w większej misce. Maślankę lub kefir, olej, jajka i cukry dokładnie wymieszać w osobnej misce. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać do połączenia się. Przykryć folią spożywczą i odstawić na bok na ok 1 godzinę.
Wymieszać cukier i cynamon na posypkę do środka. Następnie przygotowujemy kruszonkę. Rozpuszczamy masło i wsypujemy resztę składników, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik na 220°C.
Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Następnie nakładamy ciasto do 1/4 wysokości, posypujemy posypką, dopełniamy resztą ciasta i nakładamy kruszonkę. Najpierw pieczemy w 220°C przez 5 min, a potem zmniejszamy do 175°C i pieczemy 18-20 min, do suchego patyczka. Wychodzi 12 muffinek. Smacznego !