Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na muffinki z dodatkiem cynamonu. Składniki znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym! Ciasto wystarczy wymieszać łyżką! Muffinki idealne do filiżanki kawy lub herbaty!
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 261
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 116
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 63
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 95
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 261
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 116
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 63
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i słodzik przesiane przez sitko. Dodajemy proszek do pieczenia i cynamon. Mieszamy.
W oddzielnej misce łączymy jajka, mleko, olej i aromat.
Suche składniki dodajemy do mokrych. Delikatnie mieszamy do momentu połączenia się składników.
Foremki na muffinki wypełniamy ciastem maksymalnie do 3/4 wysokości.
Ciastka pieczemy przez około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego