Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na muffinki z dodatkiem cynamonu. Składniki znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym! Ciasto wystarczy wymieszać łyżką! Muffinki idealne do filiżanki kawy lub herbaty!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28135
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 69
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28135
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 69
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i słodzik przesiane przez sitko. Dodajemy proszek do pieczenia i cynamon. Mieszamy.
W oddzielnej misce łączymy jajka, mleko, olej i aromat.
Suche składniki dodajemy do mokrych. Delikatnie mieszamy do momentu połączenia się składników.
Foremki na muffinki wypełniamy ciastem maksymalnie do 3/4 wysokości.
Ciastka pieczemy przez około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego