Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzątku ok 30 sekund. Ostudzone cytryny trzemy na małych oczkach tak, aby kawałki nie były zbyt duże. Z otartej jednej cytryny wyciskamy sok i dodajemy do ciasta. Mąkę mieszamy z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka lekko roztrzepać, dodać jogurt przestudzone masło. Mokre składniki połączyć ze suchymi i na koniec dodać sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać, ciasto wylać do papilotek. Piec ok 20-22minuty w temperaturze 180 stopni.