Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19888
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19888
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Składniki
Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzątku ok 30 sekund. Ostudzone cytryny trzemy na małych oczkach tak, aby kawałki nie były zbyt duże. Z otartej jednej cytryny wyciskamy sok i dodajemy do ciasta. Mąkę mieszamy z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka lekko roztrzepać, dodać jogurt przestudzone masło. Mokre składniki połączyć ze suchymi i na koniec dodać sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać, ciasto wylać do papilotek. Piec ok 20-22minuty w temperaturze 180 stopni.