Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 207
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 357
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 207
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 357
Składniki
Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzątku ok 30 sekund. Ostudzone cytryny trzemy na małych oczkach tak, aby kawałki nie były zbyt duże. Z otartej jednej cytryny wyciskamy sok i dodajemy do ciasta. Mąkę mieszamy z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka lekko roztrzepać, dodać jogurt przestudzone masło. Mokre składniki połączyć ze suchymi i na koniec dodać sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać, ciasto wylać do papilotek. Piec ok 20-22minuty w temperaturze 180 stopni.