Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze muffinki na świecie, tyczy się to ciasta jak i kremu. Naprawdę prościej już chyba nie można :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1104
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 470
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1104
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 470
Składniki
W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche : mąka, proszek do pieczenia (lub soda) ,cukier, kakao.
W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre : mleko, olej, jajka.
Mokre składniki wlewamy do składników suchych i mieszamy ze sobą ręcznie aż do powstania gładkiej masy.
Do formy na muffinki wkładamy papierowe kokilki. Napełniamy je do 2/3 wysokości. Wkładając do ciasta łyżeczkę powideł śliwkowych.
Pieczemy w 200 stopniach 20 min. (W zależności od piekarnika. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy muffinki się upiekły).
Po wystudzeniu dekorujemy muffinki kremem, który powstaje z dokładnego wymieszania serku mascarpone z nutellą.