Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 690
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 301
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 56
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 690
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 301
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 56
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, cukier i proszek do pieczenia. Czekoladę drobno siekamy, i dodajemy do reszty składników. Masło roztapiamy. Kefir, jajka, aromat i ostudzone masło mieszamy, Dodajemy suche składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie gęste. Następnie dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie. Foremki wykładamy papilotkami, łyżką nakładamy ciasto - jedna czubata łyżka na babeczkę. Resztę ciasta wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy: babeczki - 25 minut - w 180stopniach ciasto - 35 minut - w 180stopniach Ostudzone babeczki i ciasto posypujemy pudrem.