Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki czekoladowe z jeżynami

Muffinki czekoladowe z jeżynami

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1716

Dodano:

Odsłon: 2414

Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami

Składniki

  • SKŁADNIKI na 12 babeczek i małą keksówkę:
  • użyłam szklanki o pojemności 330ml
  • 3 szkl. mąki, 1 szkl. cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao,
  • 1 czekolada mleczna, 1 szkl. kefiru, 3 jajka,
  • aromat czekoladowy, kostka masła 250g ,1 szkl. jeżyn
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki czekoladowe z jeżynami

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, cukier i proszek do pieczenia.
    Czekoladę drobno siekamy, i dodajemy do reszty składników.

    Masło roztapiamy.
    Kefir, jajka, aromat i ostudzone masło mieszamy,
    Dodajemy suche składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
    Ciasto będzie gęste.
    Następnie dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie.

    Foremki wykładamy papilotkami,
    łyżką nakładamy ciasto - jedna czubata łyżka na babeczkę.

    Resztę ciasta wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy:
    babeczki - 25 minut - w 180stopniach
    ciasto - 35 minut - w 180stopniach

    Ostudzone babeczki i ciasto posypujemy pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MP3-ka 15 lipca 2014 Moja pomyłka. Już poprawione. Dziękuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka12 14 lipca 2014 Rozumiem, że jeżyny dajemy tylko do dekoracji? W składnikach występują, a w przepisie brak.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń