Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki czekoladowe z kajmakiem

Muffinki czekoladowe z kajmakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 428

Dodano:

Odsłon: 683

Mięciutkie, słodkie, pyszne!

Składniki

  • 75g masła
  • 75g mlecznej czekolady
  • 50g brązowego cukru
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 60g mąki
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kajmak
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Formę na muffiny wypełniamy papilotkami.

  2. Masło oraz czekoladę wkładamy do rondelka i roztapiamy mieszając. Dodajemy cukier, cynamon oraz sól. Odstawiamy. Dodajemy jajka i energicznie mieszamy. Do jednolitej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wypełniamy papilotki i pieczemy około 20-25 minut. Gdy muffinki wystygną wypełniamy ich środek lekko podgrzanym kajmakiem. Dekorujemy według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mdelicious 12 czerwca 2014 Dobre pytanie, przepraszam zapomniałam dopisać. Kajmak należy podgrzać, np. w mikrofalówce i za pomocą rękawa z odpowiednią tylką lub szprycy do dekoracji wtłoczyć do muffinek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 11 czerwca 2014 w jaki sposób ten kajmak ma dostać się do środka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń