Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, słodkie, pyszne!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 708
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 431
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13328
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 602
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 708
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 431
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13328
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 602
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Formę na muffiny wypełniamy papilotkami.
Masło oraz czekoladę wkładamy do rondelka i roztapiamy mieszając. Dodajemy cukier, cynamon oraz sól. Odstawiamy. Dodajemy jajka i energicznie mieszamy. Do jednolitej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wypełniamy papilotki i pieczemy około 20-25 minut. Gdy muffinki wystygną wypełniamy ich środek lekko podgrzanym kajmakiem. Dekorujemy według uznania.