Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są wilgotne, słodkie a ich czekoladowy smak fajnie przełamuje delikatność sera i kwasowość maliny.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Przepis zaczynamy od przygotowania masy serowej. Twaróg mielimy na maszynce lub blendujemy. Następnie dodajemy resztę składników i ucieramy na gładki krem. Wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
Przygotowanie ciasta. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy. Teraz dodajemy wszystkie mokre składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
. Do przygotowanych papilotek nakładamy po 1 dużej łyżce ciasta.
Wyciągamy masę serową z lodówki i nakładamy po jednej czubatej łyżeczce do każdej papilotki. Na masę serową kładziemy malinę i przykrywamy ciastem do 2/3 wysokości papilotki. Tak przygotowane babeczki pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 175°C przez 25 minut.
Po upieczeniu uchylamy drzwi piekarnika nie wyjmujemy babeczek. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego!!!