Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe muffinki przełamane kwaśnymi wiśniami :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3352
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 502
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3352
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 502
Składniki
Wiśnie umyć i wydrylować. Czekoladę rozpuścić razem z masłem i wystudzić a następnie dodać jajka ,mleko i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. W osobnym naczyniu wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,cukrem oraz kakao. Połączyć dokładnie łyżką suche składniki z mokrymi,dodać wiśnie i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do foremek na muffinki (3/4 wysokości),wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 25-30 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)