Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe muffinki przełamane kwaśnymi wiśniami :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1094
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1094
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Wiśnie umyć i wydrylować. Czekoladę rozpuścić razem z masłem i wystudzić a następnie dodać jajka ,mleko i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. W osobnym naczyniu wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,cukrem oraz kakao. Połączyć dokładnie łyżką suche składniki z mokrymi,dodać wiśnie i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do foremek na muffinki (3/4 wysokości),wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 25-30 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)