Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe muffinki przełamane kwaśnymi wiśniami :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 85
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 85
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
Składniki
Wiśnie umyć i wydrylować. Czekoladę rozpuścić razem z masłem i wystudzić a następnie dodać jajka ,mleko i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. W osobnym naczyniu wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,cukrem oraz kakao. Połączyć dokładnie łyżką suche składniki z mokrymi,dodać wiśnie i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do foremek na muffinki (3/4 wysokości),wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 25-30 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)