Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne muffinki o korzennym aromacie.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Składniki
Puree : Dynie(najlepiej z przedziału 5-10kg) wydrążyć, pokroić na kilku centymetrowe kawałki, rozłożyć na blasze i piec przez ok 20 aż będzie całkiem miękka. Wystudzić, oddzielić skórkę od miąszu, zmiksować na bardzo gładką masę, przełożyć do słoików.
Muffinki: 20 min przed pieczeniem wyciągnąć z lodówki masło i jajka żeby podczas przygotowywania były w temperaturze pokojowej. Po upływie togo czasu masło ubić na gładką masę z cukrami,ciągle ubijając dodawać po kolei jajka, następnie puree z dyni i maślankę. W osobnej misce wymieszać mąkę, przyprawę do dyni(przepis w następnym punkcie), proszek do pieczenia, cukier z wanilią i sodę. Połączyć na niskich obrotach zawartości z obu misek do momentu ładnego połączenia się wszystkich składników. Wyłożyć formę do muffinek papilotkami a papilotki masa do 3/4 wysokości. Babeczki piec przez 20 min w temp 180*(do tzw suchego patyczka)
Krem: Masło ubić z cukrami na gładką masę, dodać serek kremowy, ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem lub doprawić odrobiną mielonego cynamonu. Gotowym frostingiem dekorować wierzch wystudzonych babeczek.