Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1223
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 429
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1223
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 429
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1301
Składniki
Mąkę pszenną i gryczaną przesiac do miski, dodac cukier, cynamon,sodę, sól i wszystko wymieszac.
Zrobic wgłębienie i wlac w nie wodę, maślankę lub jogurt, olej oraz żurawiny. Delikatnie połączyc składniki mieszając łyżką.
Piekarnik nagrzac do 175 stopni. Papilotki na muffiny napełnic masą mniej więcej do 2/3 wysokości (muffiny podrosną). Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem (patyczek po wetknięciu w środek muffinki powinien byc suchy). Smacznego.