Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Składniki
Mąkę pszenną i gryczaną przesiac do miski, dodac cukier, cynamon,sodę, sól i wszystko wymieszac.
Zrobic wgłębienie i wlac w nie wodę, maślankę lub jogurt, olej oraz żurawiny. Delikatnie połączyc składniki mieszając łyżką.
Piekarnik nagrzac do 175 stopni. Papilotki na muffiny napełnic masą mniej więcej do 2/3 wysokości (muffiny podrosną). Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem (patyczek po wetknięciu w środek muffinki powinien byc suchy). Smacznego.