Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na zaspokojenie łasucha ;)
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 183
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 400
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 209
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 183
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 400
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 209
Składniki
Mąkę z proszkiem i cynamonem przesiej do miski. Wymieszaj z cukrem pudrem i solą.
Jabłka i marchewkę obierz, zetrzyj na drobnych oczkach. Gdy soku będzie zbyt dużo - odciśnij. Przecier marchewkowo - jabłkowy utrzyj z olejem. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez chwilę. Dodaj sypkie składniki i wymieszaj. Na koniec wsyp bakalie i połącz.
Foremki do muffinek wyściel papilotkami, Napełnij do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 min. w temp. 190-200 st. C.
Gotowe muffinki można polać polewą czekoladową lub lukrem.