Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki jabłkowo - marchewkowe

Muffinki jabłkowo - marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 852

Szybki i prosty sposób na zaspokojenie łasucha ;)

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jabłka
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • garść bakalii
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem i cynamonem przesiej do miski. Wymieszaj z cukrem pudrem i solą.

  2. Jabłka i marchewkę obierz, zetrzyj na drobnych oczkach. Gdy soku będzie zbyt dużo - odciśnij. Przecier marchewkowo - jabłkowy utrzyj z olejem. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez chwilę. Dodaj sypkie składniki i wymieszaj. Na koniec wsyp bakalie i połącz.

  3. Foremki do muffinek wyściel papilotkami, Napełnij do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 min. w temp. 190-200 st. C.

  4. Gotowe muffinki można polać polewą czekoladową lub lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń