Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na zaspokojenie łasucha ;)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5428
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47891
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165738
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5428
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47891
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165738
Składniki
Mąkę z proszkiem i cynamonem przesiej do miski. Wymieszaj z cukrem pudrem i solą.
Jabłka i marchewkę obierz, zetrzyj na drobnych oczkach. Gdy soku będzie zbyt dużo - odciśnij. Przecier marchewkowo - jabłkowy utrzyj z olejem. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez chwilę. Dodaj sypkie składniki i wymieszaj. Na koniec wsyp bakalie i połącz.
Foremki do muffinek wyściel papilotkami, Napełnij do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 min. w temp. 190-200 st. C.
Gotowe muffinki można polać polewą czekoladową lub lukrem.