Desery Przepis na:
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
w jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, cukier, proszek, soda, sól)
w drugiej mokre (jajka, olej, maślanka, sok) dodajemy jabłka i orzechy
WAŻNE składników nie mieszamy mikserem (muffinki będą niesmaczne, twarde), tylko zwyczajnie łyżką, ciasto musi być grudkowate.
Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką formy na muffinki, jeśli silikonowa nie musimy natłuszczać. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem. Pieczemy 20 - 25 min w piekarniku 180 st
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

tota 15 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ja robie to na oko :-) co kto lubi, jak dasz za duzo jablek, babeczki moga sie rozpadac.0 Kto głosował? | Odpowiedz

orchidea2101 15 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniały przepis, jestem początkująca w kuchni i chciałam zapytać ile około tych jabłek (2 szt.?) i orzechów (1 szklanka)? Pozdrawiam serdecznie0 Kto głosował? | Odpowiedz