Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423347
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423347
Składniki
w jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, cukier, proszek, soda, sól)
w drugiej mokre (jajka, olej, maślanka, sok) dodajemy jabłka i orzechy
WAŻNE składników nie mieszamy mikserem (muffinki będą niesmaczne, twarde), tylko zwyczajnie łyżką, ciasto musi być grudkowate.
Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką formy na muffinki, jeśli silikonowa nie musimy natłuszczać. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem. Pieczemy 20 - 25 min w piekarniku 180 st