Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 751
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6516
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 751
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6516
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. W oddzielnej miseczce łączymy olej razem z jajkiem, maślanką oraz ekstraktem z wanilii. Mieszaninę dodajemy do suchych składników i mieszamy do połączenia składników. Papierowe foremki na muffinki wypełniamy łyżką ciasta, robiąc na środku lekkie wgłębienie na dżem. Wypełniamy 0,5 łyżeczką dżemu i przykrywamy łyżką ciasta. Najlepiej jeśli foremka zostanie napełniona do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20 min. Masło lub margarynę rozpuszczamy, cukier mieszamy z cynamonem. Wierzch jeszcze ciepłych muffinek smarujemy roztopionym masłem i obtaczamy w mieszance cukru z cynamonem.
ILOŚĆ: ok. 8 muffinek