Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z masłem orzechowym i orzechami włoskimi. Idealne do popołudniowej kawy!
Blacha do muffinek
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Mieszamy składniki mokre: mleko, jajko, masło orzechowe, olej. Można użyć miksera, aby dobrze wymieszać masło orzechowe. Osobno łączymy składniki suche: mąki, proszek do pieczenia, cukry, kakao. Mieszamy składniki suche i mokre, tylko do uzyskania równomiernej masy. Składniki wykładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości. Z tej porcji wyszło mi 10 babeczek. Każdą muffinkę posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od wielkości muffinek - przy małych wystarczy 20 minut, przy większych musimy trzymać 25. Babeczki studzimy na kratce.