Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z masłem orzechowym i orzechami włoskimi. Idealne do popołudniowej kawy!
Blacha do muffinek
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Mieszamy składniki mokre: mleko, jajko, masło orzechowe, olej. Można użyć miksera, aby dobrze wymieszać masło orzechowe. Osobno łączymy składniki suche: mąki, proszek do pieczenia, cukry, kakao. Mieszamy składniki suche i mokre, tylko do uzyskania równomiernej masy. Składniki wykładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości. Z tej porcji wyszło mi 10 babeczek. Każdą muffinkę posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od wielkości muffinek - przy małych wystarczy 20 minut, przy większych musimy trzymać 25. Babeczki studzimy na kratce.