Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,aromatyczne muffiny dla miłośników kokosa:) źródło: cookieshunter.com
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Wymieszać w jednej misce mąkę, proszek do pieczenia, sól i wiórki kokosowe.
W drugiej misce wymieszać dokładnie ostudzone masło,cukier,jajka,skórką pomarańczową,ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe(po otworzeniu puszki na spodzie jest woda,trzeba dokładnie całość wymieszać).
Mokre składniki połączyć z suchymi,aż się połączą,nie za długo.
Nakładać gotowe ciasto do foremek na muffinki ,posypać wiórkami kokosowymi i piec ok.20-25 minut.Najlepiej sprawdzić po 20 minutach czy włożony patyczek w muffinkę wyjdzie suchy.