Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,aromatyczne muffiny dla miłośników kokosa:) źródło: cookieshunter.com
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15058
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2154
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15058
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2154
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Wymieszać w jednej misce mąkę, proszek do pieczenia, sól i wiórki kokosowe.
W drugiej misce wymieszać dokładnie ostudzone masło,cukier,jajka,skórką pomarańczową,ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe(po otworzeniu puszki na spodzie jest woda,trzeba dokładnie całość wymieszać).
Mokre składniki połączyć z suchymi,aż się połączą,nie za długo.
Nakładać gotowe ciasto do foremek na muffinki ,posypać wiórkami kokosowymi i piec ok.20-25 minut.Najlepiej sprawdzić po 20 minutach czy włożony patyczek w muffinkę wyjdzie suchy.