Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,aromatyczne muffiny dla miłośników kokosa:) źródło: cookieshunter.com
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26358
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1605
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26358
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1605
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Wymieszać w jednej misce mąkę, proszek do pieczenia, sól i wiórki kokosowe.
W drugiej misce wymieszać dokładnie ostudzone masło,cukier,jajka,skórką pomarańczową,ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe(po otworzeniu puszki na spodzie jest woda,trzeba dokładnie całość wymieszać).
Mokre składniki połączyć z suchymi,aż się połączą,nie za długo.
Nakładać gotowe ciasto do foremek na muffinki ,posypać wiórkami kokosowymi i piec ok.20-25 minut.Najlepiej sprawdzić po 20 minutach czy włożony patyczek w muffinkę wyjdzie suchy.