Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wzięty z głowy z dodatkiem składników, które miałam pod ręką. Bardzo polecam takie babeczki na okazje rodzinnego spotkania, czy też po prostu wizyty znajomych lub dla samego siebie.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11947
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 801
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2856
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11947
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 801
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2856
Składniki
Do miski wsypać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wrzucić płatki owsiane i banany oraz posiekaną czekoladę. Dodać 2 jajka, 2 szklanki mleka oraz 40 ml oleju. Dorzucić migdały oraz cukier. Do smaku dodać olejku waniliowego lub migdałowego.
Wszystko to zmiksować do momentu połączenia się składników. Ciasto rozłożyć do papilotek. Piekarnik nagrzać na 180 stopni i piec przez 15 - 20 minut do tzw " suchego patyczka " .
Podawać udekorowane bitą śmietaną i dodatkami. Również mogą być owoce wg uznania.