Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wzięty z głowy z dodatkiem składników, które miałam pod ręką. Bardzo polecam takie babeczki na okazje rodzinnego spotkania, czy też po prostu wizyty znajomych lub dla samego siebie.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 181
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 976
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 181
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 976
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Składniki
Do miski wsypać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wrzucić płatki owsiane i banany oraz posiekaną czekoladę. Dodać 2 jajka, 2 szklanki mleka oraz 40 ml oleju. Dorzucić migdały oraz cukier. Do smaku dodać olejku waniliowego lub migdałowego.
Wszystko to zmiksować do momentu połączenia się składników. Ciasto rozłożyć do papilotek. Piekarnik nagrzać na 180 stopni i piec przez 15 - 20 minut do tzw " suchego patyczka " .
Podawać udekorowane bitą śmietaną i dodatkami. Również mogą być owoce wg uznania.