Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wzięty z głowy z dodatkiem składników, które miałam pod ręką. Bardzo polecam takie babeczki na okazje rodzinnego spotkania, czy też po prostu wizyty znajomych lub dla samego siebie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4366
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4366
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Do miski wsypać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wrzucić płatki owsiane i banany oraz posiekaną czekoladę. Dodać 2 jajka, 2 szklanki mleka oraz 40 ml oleju. Dorzucić migdały oraz cukier. Do smaku dodać olejku waniliowego lub migdałowego.
Wszystko to zmiksować do momentu połączenia się składników. Ciasto rozłożyć do papilotek. Piekarnik nagrzać na 180 stopni i piec przez 15 - 20 minut do tzw " suchego patyczka " .
Podawać udekorowane bitą śmietaną i dodatkami. Również mogą być owoce wg uznania.