Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki migdałowo - czekoladowo - bananowe

Muffinki migdałowo - czekoladowo - bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 130

Dodano:

Odsłon: 313

Przepis wzięty z głowy z dodatkiem składników, które miałam pod ręką. Bardzo polecam takie babeczki na okazje rodzinnego spotkania, czy też po prostu wizyty znajomych lub dla samego siebie.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • 2 rozgniecione banany
  • 2 łyżki kakao
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki cukru
  • pół olejku waniliowego lub migdałowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 40 ml oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka migdałów
  • 100 g gorzkiej czekolady posiekanej
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wrzucić płatki owsiane i banany oraz posiekaną czekoladę. Dodać 2 jajka, 2 szklanki mleka oraz 40 ml oleju. Dorzucić migdały oraz cukier. Do smaku dodać olejku waniliowego lub migdałowego.

  2. Wszystko to zmiksować do momentu połączenia się składników. Ciasto rozłożyć do papilotek.
    Piekarnik nagrzać na 180 stopni i piec przez 15 - 20 minut do tzw " suchego patyczka " .

  3. Podawać udekorowane bitą śmietaną i dodatkami. Również mogą być owoce wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń