Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe słodkie muffinki na deser.Puszyste i wilgotne w środku z kawałkami czekolady.Prosty i szybki przepis :).
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7907
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7907
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i wystudzić. W jednej misce mieszamy składniki suche czyli mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy składniki mokre czyli śmietanę, jajka i roztopione masło.Następnie mieszamy wszystkie składniki razem. Czekoladę posiekać na małe kawałki i dodać do masy. Masę przełożyć do foremki na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra dół. Po wystudzeniu można dowolnie udekorować. Z podanych składników wychodzi ok.11-12 szt.babeczek.