Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki orzechowe"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
W jednej misce zmieszać wszystkie sypkie: cukry, orzechy, pokrojone figi, mąkę, proszek do pieczenia.
Mleko zagotować, rozpuścić w nim masło, ostudzić, wbić jajka, rozmieszać. Płyn wlać do miski ze składnikami suchymi. Połączyć.
Papilotki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 20 minut (180oC).Źródło: Twoje Imperium