Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z orzechami włoskimi i cynamonem z delikatnym posmakiem pomarańczowej Fanty polane pomarańczowym lukrem i posypane skórką pomarańczową :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
W jednaj misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i posiekane drobno orzechy. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i ubijamy je z cukrem i miękkim masłem. Dodajemy jogurt, Fantę i mieszamy (nie wymiesza się dokładnie, ale nie należy się tym przejmować). Do płynnych składników dodajemy suche i dokładnie miksujemy - ciasto wyjdzie dość gęste. Nakładamy po pełnej łyżce masy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach. Upieczone muffinki studzimy.
Pomarańczę sparzamy i ścieramy z niej cienką warstwę skórki. Cukier puder ucieramy na gładko z 1 łyżką Fanty (w razie potrzeby można dolać odrobinę). Muffinki polewamy pomarańczowym lukrem i posypujemy skórką pomarańczową. Smacznego :)