Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z orzechami włoskimi i cynamonem z delikatnym posmakiem pomarańczowej Fanty polane pomarańczowym lukrem i posypane skórką pomarańczową :)
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 15
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 223
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 308
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 15
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 223
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 308
Składniki
W jednaj misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i posiekane drobno orzechy. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i ubijamy je z cukrem i miękkim masłem. Dodajemy jogurt, Fantę i mieszamy (nie wymiesza się dokładnie, ale nie należy się tym przejmować). Do płynnych składników dodajemy suche i dokładnie miksujemy - ciasto wyjdzie dość gęste. Nakładamy po pełnej łyżce masy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach. Upieczone muffinki studzimy.
Pomarańczę sparzamy i ścieramy z niej cienką warstwę skórki. Cukier puder ucieramy na gładko z 1 łyżką Fanty (w razie potrzeby można dolać odrobinę). Muffinki polewamy pomarańczowym lukrem i posypujemy skórką pomarańczową. Smacznego :)