Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki owsiane z kremem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę, dodaj płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon oraz rodzynki, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej mleko, olej oraz miód, całość zmiksuj. Suche dodaj do mokrych. Krótko wymieszaj tak, aby się tylko połączyły.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3 wysokości. Piecz 20-25 min w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno, pod koniec stopniowo dosypując przesiany cukier puder. Na koniec, wciąż ucierając, stopniowo dodawaj serek mascarpone aż się połączą. Wystudzone muffiny udekoruj kremem, połamanymi waflami i miodem.
40 minut. Porcja: 460 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie