Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, łatwe w przygotowaniu muffinki piernikowe pachnące świętami
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114849
Składniki
W jednej misce wymieszaj jaja, mleko i olej. W drugiej mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier , kakao i przyprawę do muffinek. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj .
Blachę na muffinki wyłóż papilotkami i do każdej nakładaj ciasto do połowy wysokości, na wierzch kładź po łyżeczce powideł i przykryj ciastem do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.