Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, łatwe w przygotowaniu muffinki piernikowe pachnące świętami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8534
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 569
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8534
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 569
Składniki
W jednej misce wymieszaj jaja, mleko i olej. W drugiej mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier , kakao i przyprawę do muffinek. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj .
Blachę na muffinki wyłóż papilotkami i do każdej nakładaj ciasto do połowy wysokości, na wierzch kładź po łyżeczce powideł i przykryj ciastem do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.