Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki podwójnie czekoladowe"
Pychota. Polecam.
Odsłon: 468
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14173
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6106
Pychota. Polecam.
Odsłon: 468
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14173
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6106
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
Całe jajka ubijamy z cukrem, dodajemy cukier waniliowy, wlewamy kwaśną śmietanę i ubijamy jeszcze 5 minut.
W osobnej misce mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość wsypujemy do ubitej masy jajecznej. Dolewamy mleko i olej. Mieszamy. Na koniec dodajemy obydwie czekolady starte na tarce.
Foremki do babeczek wykładamy papilotkami lub, jeśli ich nie mamy, natłuszczamy i prószmy mąką. Napełniamy ciastem i wkładamy na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Wartość odżywcza 1 sztuki 179 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia