Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, slodkie muffinki z mala niespodzianka :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
W misce wymieszac lyzka suche produkty, dodac olej i mleko, wymieszac (nie uzywamy miksera). Ciasto odstawic na 15 minut. Po tym czasie ciastem napelnic foremki do muffinkow (ja uzywam silikonowej, wiec nie musze jej natluszczac). Piec w temperaturze 180 stopni okolo 30 minut (sprawdzic patyczkiem). Gotowe muffinki przestudzic i dopiero wtedy wyjmowac z formy.
Ostudzone ciastka wydrazyc na srodku. Wydrazone okruszki rozdrobnic widelcem, dodac do nich rum i dzem, wymieszac. Przygotowana masa napelnic wydrazenia. Czekolade roztopic na parze, i polac muffinki na wierzchu (tak, by zakryc mase dzemowa). Wg uznania udekorowac bita smietana.