Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki w wielkanocnej odsłonie.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20640
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2361
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 73
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20640
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2361
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 73
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy. W drugiej misce składniki mokre: mleko, jajko, olej. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać ciasto. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej foremki nałożyć ciasto. Muffinki piec ok. 25-30 minut w temp. 180°C. Gdy muffinki ostygną, cukier puder wymieszać z fixem. Śmietanę ubić, gdy będzie już prawie sztywna, dodać cukier z fixem. Jeszcze chwilę ubijać. Ściąć czubki muffinek (tak, aby były płaskie). Nałożyć śmietanę i wygładzić. Dżem zmiksować w blenderze. Nałożyć odrobinę na każdą muffinkę.