Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki w wielkanocnej odsłonie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11250
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11792
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1610
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11250
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11792
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1610
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy. W drugiej misce składniki mokre: mleko, jajko, olej. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać ciasto. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej foremki nałożyć ciasto. Muffinki piec ok. 25-30 minut w temp. 180°C. Gdy muffinki ostygną, cukier puder wymieszać z fixem. Śmietanę ubić, gdy będzie już prawie sztywna, dodać cukier z fixem. Jeszcze chwilę ubijać. Ściąć czubki muffinek (tak, aby były płaskie). Nałożyć śmietanę i wygładzić. Dżem zmiksować w blenderze. Nałożyć odrobinę na każdą muffinkę.