Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki w wielkanocnej odsłonie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10375
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423411
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10375
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423411
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy. W drugiej misce składniki mokre: mleko, jajko, olej. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać ciasto. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej foremki nałożyć ciasto. Muffinki piec ok. 25-30 minut w temp. 180°C. Gdy muffinki ostygną, cukier puder wymieszać z fixem. Śmietanę ubić, gdy będzie już prawie sztywna, dodać cukier z fixem. Jeszcze chwilę ubijać. Ściąć czubki muffinek (tak, aby były płaskie). Nałożyć śmietanę i wygładzić. Dżem zmiksować w blenderze. Nałożyć odrobinę na każdą muffinkę.