Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki - deser uwielbiany przez dzieciaki
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą. W oddzielnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki. Wszystko łączymy i krótko miksujemy - tylko do momentu połączenia składników. Ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy ok 25-30 minut w temperaturze 170º. Studzimy. Gotowe muffinki możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.