Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki - deser uwielbiany przez dzieciaki
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 263
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą. W oddzielnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki. Wszystko łączymy i krótko miksujemy - tylko do momentu połączenia składników. Ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy ok 25-30 minut w temperaturze 170º. Studzimy. Gotowe muffinki możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.