Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe muffinki z dodatkiem białej czekolady smakują świetnie.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5480
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 369
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5480
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 369
Składniki
Czekoladę posiekać na małe kawałki.
Płatki owsiane rozdrobnić blenderem.
Płatki, mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia wymieszać.
Do sypkich produktów dodać jajka, olej, maślankę oraz czekoladę i przemieszać łyżką. Ciasto powinno pozostać grudkowate.
12 foremek na muffinki napełnić ciastem i piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.