Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z białą czekoladą

Muffinki z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 293 Ocena: 1479

Dodano:

Odsłon: 599

Waniliowe muffinki z dodatkiem białej czekolady smakują świetnie.

Składniki

  • Biała czekolada 100 g
  • Mąka pszenna 1,5 szklanki
  • Płatki owsiane 1 szklanka
  • Cukier 1/2 szklanki
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Jajka 2 szt.
  • Maślanka 1 szklanka
  • Olej 1/2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki z białą czekoladą

Przygotowanie

  1. Czekoladę posiekać na małe kawałki.

  2. Płatki owsiane rozdrobnić blenderem.

  3. Płatki, mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia wymieszać.

  4. Do sypkich produktów dodać jajka, olej, maślankę oraz czekoladę i przemieszać łyżką. Ciasto powinno pozostać grudkowate.

  5. 12 foremek na muffinki napełnić ciastem i piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń