Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie muffinki z borówkami:) Zamiast borówek można dodać: truskawki,maliny,rabarbar lub inne owoce. Przepis na około 12 babeczek.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 762
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 762
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Składniki
W misce mieszamy suche składniki (mąkę,sól,cukier,proszek do pieczenia i cukier waniliowy).
Następnie dodajemy borówki (lub inne owoce) i dokładnie obtaczamy je w misce z suchymi składnikami.
Gdy suche składniki są przygotowane, do oddzielnej miski wlewamy mleko,jajko i olej.
Całość mieszamy i przelewamy do suchych składników. Wszystko razem mieszamy do momentu jak ciasto będzie jednolite.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Gotowym ciastem napełniamy muffinki do 2/3 wysokości.
Następnie piekarnik nagrzewamy do 175 st.C, grzałka górna i dolna, bez termoobiegu.
Muffinki pieczemy ok .20 min. Po ostygnięciu można posypać babeczki cukrem pudrem:):)
SMACZNEGO!!!:):):)<3<3<3