Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie;) Nie wiem jak to się składa, ale co chwila znajduje w domu czekoladę, która domaga się zjedzenia;) No i wczoraj też tak było…i tak powstały klasyczne muffinki z kawałkami czekolady. Nie ukrywam, jestem czekoladoholikiem;) Są bardzo szybkie, więc nadają się na kryzysowe chwile, kiedy brakuje czegoś słodkiego…Muffiny mają piękny zapach,są wilgotne...a w środku kryją kawałki czekolady....mniamm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16174
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16174
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Składniki
Tabliczki czekolady posiekać. Masło roztopić, przestudzić. Połaczyć mąkę, proszek do pieczenia,cukier, szczyptę soli i czekoladę. W drugim naczyniu wymieszać roztrzepane jajka, mleko i stopione masło. Mokre składniki dodać do suchych, dość niedbale wymieszać. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec 25 min. w temp. 180 stopni.